Projekat : ZAJEDNO ZA DECU

 

Udruženje „Kreativna pedagogija” iz Požarevca zapocelo je realizaciju projekta „Zajedno za decu” kao partner „Pedagoškog društva Srbije” i „Centra za interaktivnu pedagogiju” iz Beograda. Projektne aktivnosti usmerene su na osnaživanje roditelja, strucnjaka iz obrazovanja i gradana lokalne sredine za uspešno ostvarivanje kvalitetnog razvoja dece ranog uzrasta – od rodenja do pete godina.

Opšti cilj projekta je bolje razumevanje javnosti o znacaju kvalitetnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu, a narocito za decu iz osetljivih grupa, kao i promovisanje vrednosti društvene i obrazovne inkluzije na lokalnom i nacionalnom nivou u Srbiji.

 


 

Udruženje „Kreativna pedagogija“ iz Požarevca u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Majski cvet“ iz Velikog Gradišta realizuje u lokalnoj sredini akciju pod nazivom RASTIMO ZAJEDNO – VREME JE ZA VRTIC.

 

 

 

 

 

 


 Akcija ce obuhvatiti izradu brošure koja ce prezentovati karakteristike ranog razvoja dece u biološkom, neurološkom i psihološkom pogledu i ponuditi vaspitne metode i pedagoške postupke koji doprinose da se dete razvija kao zdrava, snažna, samopouzdana, emocionalno stabilna i socijalno aktivna licnost.

 

 

 


 Brošura je namenjena roditeljima predškolaca i gradanima lokalne sredine.Za roditelje predškolaca bice održana tribina na kojoj ce se razgovarati o znacaju ranog razvoja dece, sa posebnim usmerenjem na važnost socijalnog okruženja u kome dete odrasta.

 

 

 

 

Projekat finansira „Fondacija za otvoreno društvo, Srbija“, a period realizacije projekta je od januara do juna 2019. godine.


 

Upoznajmo Predškolsku ustanovu  „ Majski cvet “ iz Velikog Gradišta koja u okviru projekta

„ Zajedno za decu “ realizuje u lokalnoj sredini akciju pod nazivom

RASTIMO ZAJEDNO – VREME JE ZA VRTIC

 

 

 

majskicvet6majskicvet3

 

 

 

 

 

Predškolska ustanova „Majski cvet“ iz Velikog Gradišta  je opštinska ustanova. Obuhvata  centralnu  ustanova koja se nalazi u gradskom jezgru i  podrucne jedinice u seoskim sredinama. U ustanovi godišnje u proseku boravi oko cetiri stotine mališana, uzrasta od godinu dana do polaska u školu.Obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem uzrasta do obaveznog predškolskog perioda na teritoriji opštine Veliko Gradište  je oko 70%.

 

majskicvet7majskicvet4

 

 

„Majski cvet“ ima svoju himnu, kojom poziva svu decu na igru i druženje u vrtiću:

 

majskicvet2''...Pozivamo svu decu sveta
da svrate do našeg Majskog cveta
gde svakog dana caruje drugarstvo
ovo je naše malo carstvo....''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akciju pod nazivom  RASTIMO ZAJEDNO – VREME JE ZA VRTIC ima za cilj uspostavljanje saradnje sa roditeljima radi njihovog osnaživanja za kvalitetno roditeljstvo kroz upoznavanje  psiholoških karakteristike ranog razvoja deteta  i  ovladavnje vaspitnim postupcima koji podsticu razvoj. 

 

majskicvet5majskicvet1

 

 Brosura:  Rastimo zajedno

 


Odrastajmo zajedno – bez diskriminacije je lakše i lepše

 

 

Započeli smo realizaciju programa „Odrastajmo zajedno – bez diskriminacije je lakše i lepše“. Nosilac programa je udruženje " Kreativni Romi " iz Kostolca. Program se realizuje uz finansijsku podršku grada Požarevca. Cilj programa je osnaživanje dece i mladih za prihvatanje različitosti i multikulturalnu saradnju.

 

Članovi "Kreativne pedagogije" realizovaće edukativne programe:

  •  Za predškolsce arheološke i ekološke radionice.
  •  Za osnovce, od prvog do četvrtog razreda, upoznavanje sa osnovama dobre komunikacije kroz program "Jezik žirafe i jezik zmije".
  •   Za starije osnovce spremili smo program "Filozofija sa decom" kako bi se pomogao razvoj misonih procesa.
  •   Adolescenti – srednjoškolci učiće da upravljaju konfliktima u okviru programa "Medijacija za mlade".

Grupe za edukaciju biće heterogene po nacionalnoj osnovi. Kraj programa označiće zajednički izlet i druženje.

 


Grad gradi misao dete graditelj sveta


 

 

 

Cilj projekta je: Podsticanje i ohrabrivanje stvaralačkih aktivnosti kod dece predškolskog uzrasta; Sticanje saznanja iz oblasti aritekture i umetnosti; Razvijanje stvaralačkog potencijale ličnosti; Prezentacija stvaralaštva dece predškolskog uzrasta, kao ravnopravnih učesnika u umetničkom životu grada. Program se realizuje putem radionica u decjim vrticima ustanove "Ljubica Vrebalov" u Požrevcu.


 Program je realizovan i tokom Decje nedelje u Muzeju grada Požarevca.Predstojeca aktivnost je izložba decjih radova nastalih na radionicama. Radovi ce biti izloženi u Gradskoj galeriji na Starom korzou.


 Projekat je finansijski podržan od grada Požarevca i donatora.List "Rec naroda " objavio je tekst o realizovanim aktivnotima u vrticu "Leptiric".

 

 

 


img class="pull-right img-rounded"